Tieto stránky využívajú cookies na ukladanie informácií vo vašom počítači. Používaním stránok s tým vyjadrujete súhlas. Ďalšie informácie
MENU
Galaxy logo
  • 25 rokov skúseností s AVS technológiou
  • desiatky tisíc úživateľov v ČR a na Slovensku
  • odborný garant AVS technologie v ČR a SR
Quatro - nákup na splátky
+421 905 426 341
[email protected]

Historia AVS technologie

Historia AVS technologie

Fyziológovia zistili, že šimpanzy a iné cicavce chodia kilometre ďaleko len preto, aby pozorovali pulzujúce odlesky slnka na vodnej hladine. Zistili pri tom, že určité zmyslové podnety - teda pulzujúce svetlo a zvuk, potrebujú nevyhnutne všetci cicavce k dosiahnutiu psychosomatickej rovnováhy.

Rôzní vedci tiež dospeli k záveru, že tento proces - ovplyvnenie mozgu svetlom a zvukom - sa ľudstvo vlastne intuitívne snaží odnepamäti nejako ovládnuť. Napríklad pozorovaním plameňov ohňa alebo hrou na bubny. Východný národy využívali na navodenie určitého stavu mysle pohľad na mihotanie plamienkov sviečok v tmavom priestore. Väčšina kultúr na celom svete prikladala osobitný význam bubnovanie. S úžasom bolo pri meraní bubnovanie dnešných prírodných národov, ktoré žijú oddelene po celej planéte, zistilo, že údery bubnov zodpovedajú takmer bez výnimky hladine theta (4-6 úderov za sekundu).

Cieľavedomé pokusy o ovplyvnenie ľudskej nálady a psychického rozpoloženia svetlom sú známe už od začiatku nášho letopočtu - rímsky filozof Ptolemaios je jedným z prvých zaznamenaných vedcov-experimentátorov. Pre ovplyvnenie ľudskej psychiky pulzujúcim svetlom si zostrojil jednoduchý prístroj z kolovrátku, ktorý prepúšťal mihotajúce sa slnečné lúče. Praktické využitie dávnověkého princípe však umožnili ešte len objavy a najmodernejšia technika posledných desaťročí.

Prvý komerčný prístroj na stimuláciu mysle svetlom a zvukom skonštruoval americký radarový špecialista Sidney A. Schneider v roku 1957. V okamihu, keď sa v AVS prístrojoch začal rysovať nezanedbateľný potenciál (vďaka mikročipům sa navyše o mnoho zlacnela a uľahčila výroba) sa o záležitosť začala výraznejšie zaoberať vládne a armádne miesta USA a vývoj sa presunul do strategických štátnych inštitúcií, predovšetkým do NASA a Pentagonu. Po uvoľnení informačného embarga v osemdesiatych rokoch sa postupne vývoj a výroba audiovizuálnych stimulačných prístrojov - ,, psychowalkmanov "presunuli do súkromnej obchodnej sféry a výrazne sa rozšírilo ich používanie medzi lekármi.

V roku 1992 sa v Seattli (USA) konal prvý celosvetový neurotechnologický kongres. Protagonisti neurotechnologických metód prvýkrát ucelene zoznámili medzinárodnú odbornú verejnosť s výsledkami svojej práce, čo bolo vzpruhou pre ďalší rozvoj týchto metód v západoeurópskych krajinách a ich prijatie na Ďalekom Východe.

Ešte predtým, v roku 1986, sa na voľnom trhu objavil prvý komerčný sériovo vyrobený model pre samoužívateľov. Raketová krivka výroby a predajnosti psychowalkmanov v 90. rokoch na celom svete bola podobná rovnakému javu, aký bol zaznamenaný u vzniku priemyselnej výroby osobných počítačov pred tridsaťpäť rokmi.

Svoje korene aj najväčšie výrobné zázemie a odbyt majú AVS prístroje stále na americkej pôde. V poslednej dobe sa ťažisko predaja pomaly presúva na ázijský kontinent a do Európy. V SR sa prvý AVS prístroja náhodne objavili v roku 1992, ich trvalý predaj v Českej a slovenskom republike funguje od roku 1995 (vznik spoločnosti Galaxy). Rast predaja AVS prístrojov je trvalý a nič nenasvedčuje tomu, že by mal v najbližšej dobe ustať. V ekonomicky vyspelých krajinách juhovýchodnej Ázie dosahuje medziročný rast výroby AVS prístrojov neuveriteľných 300 a viac percent.

Poznámka: AVS prístroje, respektíve metóda, ktorú využívajú, sa odborne nazýva audiovizuálne (svetelne-zvuková) zmyslová stimulácia a je súčasťou mladého vedného odboru - neurotechnológie. Neurotechnológia je odbor zaoberajúci sa praktickým využitím prístrojov na ovplyvňovanie a zlepšovanie činnosti mozgu. Súčasťou neurotechnológie je viac metód, ktoré však svojím významom a praktickým využitím nedosiahli zďaleka takého postavenia ako práve AVS. Z ďalších neurotechnologických metód je najznámejší biofeedback.

100% záruka spokojnosti Až 21 dní na vrátenie tovaru, 100% garancia spokojnosti
Predĺžili sme zákonnú lehotu na vrátenie tovaru zo 14 na 21 dní. Chceme, aby ste si poriadne vyskúšali naše produkty. Na 100% otestovali a boli na 100% spokojní. Keď Vám produkt z nejakého dôvodu nevyhovuje alebo nesplnil požadované účinky, tak nám produkt môžete do 21 dní vrátiť - viac info TU.

Najlepšie AVS prístroje

AVS prístroj Laxman Premium - psychowalkman

AVS prístroj Laxman Premium - psychowalkman
TOP
Doporučujeme
Aj na splátky
1380 €

AVS prístroj Laxman Basic - psychowalkman

AVS prístroj Laxman Basic - psychowalkman
Doporučujeme
Aj na splátky
1121 €

AVS prístroj ESPRIT - psychowalkman

AVS prístroj ESPRIT - psychowalkman
Doporučujeme
Aj na splátky
499 €