Tieto stránky využívajú cookies na ukladanie informácií vo vašom počítači. Používaním stránok s tým vyjadrujete súhlas. Ďalšie informácie
MENU
Galaxy logo
  • 25 rokov skúseností s AVS technológiou
  • desiatky tisíc úživateľov v ČR a na Slovensku
  • odborný garant AVS technologie v ČR a SR
Quatro - nákup na splátky
+421 905 426 341
[email protected]

Majte svoje hormóny pod kontrolou

Majte svoje hormóny pod kontrolou

AVS prístroj sa významne podieľa na zvyšovaní hladín potrebných hormonálnych látok (hormónov a neurotransmiterov), prípadne na zníženie negatívne pôsobiacich hormónov. Jeho účinnosť je veľmi vysoká, presná a okamžitá z toho dôvodu, že navodzuje presné stavy vedomia, v ktorých produkcia hormónov prebieha.

Zvýšenie väčšiny druhov endorfínu, najmä alfa a beta-endorfínu
Najviac druhov endorfínov sa tvoria najmä v hladine vedomia alfa, konkrétne medzi 7-12 Hz. Používajte programy s touto frekvenciou (väčšinou ide o relaxačné programy). Endorfíny sú najviac zodpovedné za stavy blaha, šťastie a tlmí bolesť (vylučujú sa ako ,, telesná "odmena).

Zvýšenie hladiny melatonínu
Zvýšená tvorba melatonínu prebieha takmer výhradne v spánku, v hladine vedomia delta (0,5-3 Hz), preto si spúšťajte programy s touto cieľovou frekvenciou - väčšinou sú označené ako Spánkové. Stimuláciu melatonínu vykonávajte len v prípade, že máte problémy so spánkom a chcete spať. Úplne nevhodné je stimulovať melatonín cez deň.
Melatonín je zodpovedný za stav spánku, podieľa sa na riadení cirkadiánny rytmov (režim bdenia / spanie). Taktiež je to jeden z troch hlavných hormónov (tzv. Endokrinných - spolu s DHEA a HGH), ktoré ovplyvňujú komplexný proces starnutia (úbytok hormónu v organizme = rýchlejší biologické starnutie).

Zvýšenie hladiny DHEA
Stimulujte programy vo veľmi nízkych hladinách (0-6 Hz). DHEA je prekurzor, z ktorého vznikajú ďalšie dôležité hormóny. Hrá veľmi dôležitú úlohu u metabolizmu tukov a cukrov a v procese imunity: jeho nízky výskyt v organizme je spájaný s cukrovkou, rakovinou a pod. Taktiež je to jeden z troch hlavných hormónov (tzv. Endokrinných - spolu s melatonínom a HGH), ktoré ovplyvňujú komplexné proces starnutia (úbytok hormónu v organizme = rýchlejší biologické starnutie).

Zvýšenie hladiny dopamínu
Stimulácia jeho tvorby nie je vôbec jednoduchá a priamočiara, čiastočne vedie cez prekurzory (veľký vplyv má napríklad acetylcholín). Stimulácia dopamínu sa pri určitých procesoch vytvára v nižších hladinách vedomia, pri iných zasa vo vyšších hladinách vedomia. Používajte programy s častými zmenami frekvencie, v pásme 10-40 Hz. Môže sa jednať o programy na Energiu, Kreativitu, Zábavu, ale aj mnoho iných ďalších.
Dopamín je neurotransmiter, ale čiastočne funguje aj ako hormón. Podieľa sa na pomerne mnohých činnostiach: reguluje svalový tonus a rovnováhu (homeostázu), je dôležitý pri poznávacích procesov, avšak jeho najznámejšie role súvisí s princípom odmeny a motivácie (vôľou riadené plánovanie, činnosť, odmena). Bez dopamínu je človek apatický, bez zmyslu života, bez cieľov, bez vôle, motivácie (klasické príznaky depresie).

Zvýšenie hladiny serotonínu (5-HT)
Používajte akékoľvek programy v pásmach 4-16 Hz, predovšetkým s vyššou intenzitou svetla. Serotonín nie je hormón, ale neurotransmiter. Je zodpovedný za psychické rozpoloženie, správanie (vrátane sexuality), čiastočne za rytmus bdenia / spánok, napätie hladkého svalstva a chuť k jedlu. Serotonín je vytváraný prekurzory, čiže jeho stimulácia, resp. zvýšenie produkcie v organizme nie je tak priamočiara a istá. Veľký vplyv na jeho tvorbu má slnečné, resp. svetelné žiarenie.

Zvýšenie hladiny acetylcholínu
Vyššia tvorbu acetylcholínu docielite v hladinách vedomia od 4 Hz do 12 Hz. Toto pásmo pokrývajú väčšinou programy meditačné a relaxačné. Acetylcholín je neurotransmiter. Je zodpovedný za niektoré kognitívne funkcie, myslenie, jazykové schopnosti, inteligenciu, pozornosť a pamäť.

Zvýšenie hladiny HGH - rastového hormónu
Produkcia rastového hormónu je činná takmer výhradne len v spánku, v ranných štádiách spánku, resp. vo vlnách (tesne po zaspaní a ďalej). Stimulujte mozog programy v hladine 3-4 Hz. Nič nepokazíte ani stimuláciou v celom rozsahu hladiny vedomia delta a čiastočne theta (0-4 Hz). HGH spomaľuje starnutie, hrá veľkú úlohu pri vývoji mozgu (dospievania) a pri uzdravovaní telesných tkanív. Je to najsilnejší z troch hlavných hormónov (tzv. Endokrinných - spolu s melatonínom a DHEA), ktoré ovplyvňujú komplexný proces starnutia (úbytok hormónu v organizme = rýchlejší biologické starnutie).

Celkovo o hormónoch
Dostatok základných hormonálnych látok je predpokladom k psychickému a fyzickému zdraviu i dlhovekosti. Mnohými vplyvmi najmä v posledných desaťročiach (stres, znečistenie ovzdušia, menej kvalitná strava, úbytok pohybu) dochádza v západných spoločnostiach k prirodzenému úbytku týchto hormonálnych látok. Ich stimulácia môže významne prospieť: označenie niektorých hormónov (rastový, melatonín) ako hormónov mladosti nie je náhodné. Najvyššie zdokomentované sú prípady ľudí, ktorí celoživotne praktizujú meditáciu, teda stav mysle a tela, kedy tieto hormóny majú najvyššiu produkciu. Títo ľudia majú na sklonku života až o 20 rokov mladší biologický vek ako priemerná populácia.

Zníženie hladiny kortizolu, kortikosterónu a adrenalínu
Programy relaxačné, resp. prebiehajúce v hladine 6-13 Hz znižujú bezpečne a okamžite hladiny týchto hormónov. Tieto hormóny majú dôležité funkcie súvisiace so stresovou reakciou organizmu. Sú užitočné ako akútna štartovací mechanizmy, pri dlhšie trvajúcom strese však majú pre organizmus viacmenej negatívny vplyv. Znižovanie týchto hormónov vykonávajte uvážlivo - iba ak pociťujete stres.

100% záruka spokojnosti Až 21 dní na vrátenie tovaru, 100% garancia spokojnosti
Predĺžili sme zákonnú lehotu na vrátenie tovaru zo 14 na 21 dní. Chceme, aby ste si poriadne vyskúšali naše produkty. Na 100% otestovali a boli na 100% spokojní. Keď Vám produkt z nejakého dôvodu nevyhovuje alebo nesplnil požadované účinky, tak nám produkt môžete do 21 dní vrátiť - viac info TU.

Doporučené AVS prístroje

AVS prístroj Laxman Premium - psychowalkman

AVS prístroj Laxman Premium - psychowalkman
TOP
Doporučujeme
Aj na splátky
1380 €

AVS prístroj Laxman Basic - psychowalkman

AVS prístroj Laxman Basic - psychowalkman
Doporučujeme
Aj na splátky
1121 €

AVS prístroj ESPRIT - psychowalkman

AVS prístroj ESPRIT - psychowalkman
Doporučujeme
Aj na splátky
499 €